В Китай, в окръг Ин, провинция Шанси, по време на ремонт на най-високата дървена пагода, построена преди почти хилядолетие, били неочаквано открити два зъба, които според преданието са принадлежали на Буда Шакямуни, живял през VI-V в. преди новата ера. В света досега са известни само седем подобни култови зъба на великия духовен учител на будистите.Но когато учените започнали да изследват находката (зъбите били изследвани в белгийския град Антверпен), те били буквално шокирани, след като в един от тях открили наличие на сарир - загадъчно вещество с извънземен произход. Същото вещество е било откривано и по-рано в пепелта на кремирани будистки духовни учители, въпросният елемент не гори и се запазва независимо на каква температура е подложен. Да се създаде сарир и с най-съвремените технологии е невъзможно. Но как се е появил на Земята в дълбока древност?С помощта на инфрачервено изследване учените определили, че сарирът, както диамантите, се състои основно от въглеводород с известни примеси на сяра, антимон, цинк и телур. Веществото очевидно е с изкуствен произход. 

Сарирът, открит в зъбите на Буда Шакямуни, порази изследователите не само със своите свръхестествени свойства. Възрастта на това вещество, както определиха те, е не по-малко от 3 милиарда години. А когато учените увеличили с помощта на микроскоп късче сарир няколко хиляди пъти, забелязали на него и рисунка на Буда: една голяма фигура, обкръжена от четири по-малки.

Изследователите са в недоумение: откъде е възможно това да е дошло на Земята? И основно - защо именно будистка светиня съдържа този сарир, какво означава това и какви свойства, неизвестни на земната наука той притежава?

Превод: БЛИЦ