Пакистан приведе армията си в бойна готовност след задълбочаване на кризата с Индия по повод терористичните атаки в Мумбай, предаде ИТАР-ТАСС.
Според пожелал анонимност представител на военното командване на страната са били взети конкретни мерки в отговор на увеличаването на индийските войски по границата с Пакистан.
„В случай на необходимост пакистанската армия ще издаде заповед за прехвърлянето към границата с Индия на допълнителен контингент войски от други части на страната”, каза представителят и допълни, че този въпрос ще бъде решен в следващите 24 часа. Според него пакистанската армия има „готовност да се противопостави на всяка една агресия”. За тази цел в граничните с Индия райони може да бъде разположена 100 000 армия.
Междувременно Си Ен Ен съобщи днес, че целта на терористите в Мумбай била да убият поне 5000 души. Тезата е на главния министър на щата Махаращра Р.Р.Патил. „Намерихме у терористите ръчни гранати и бомби. Като се опираме на досегашните резултати от разследването, смятаме, че нападателите са възнамерявали да унищожат най-малко 5000 души”, заяви министърът на пресконференция. /БЛИЦ