Палестинци влязоха в сблъсъци с израелски военнослужещи след петъчната молитва. На Западния бряг и в ивицата Газа се стигна до сцени на насилие, а десетки бяха ранени. Израелската армия е ранила повече от 40 палестинци, които протестират срещу решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщи „Ройтерс“. В палестинския град Рамала пък израелците стреляха по палестинец, който е бил с колан с експлозиви.

Нападателят е ранил леко един войник, след като го е нападнал с нож. След стрелбата мъжът падна на земята, а малко по-късно беше отведен с линейка на „Червения кръст“, пише Daily Sabbah. 


Няма информация за състоянието му.

Палестинци заявиха, че протестите ще продължат и идните дни, а израелците се надяват, че напрежението ще утихне. Само преди дни палестинската организация „Хамас“ обяви старта на трета интифада срещу израелските сили. Йерусалим е чувствителна тема за израелците и палестинците. Израел разглежда града като своя столица, а палестинците виждат в лицето на Източен Йерусалим столицата на своята бъдеща държава.