На територията на цяла Украйна е обявена въздушна тревога, показват данни от онлайн картата на Министерството на цифровата трансформация в Киев.

Позовавайки се на ВВС на страната, РБК-Украйна пояснява, че причината за сирените е излитането на "МиГ-31К“в Русия, който може да носи хиперзвукова ракета "Кинжал“.

Тревога първо е прозвучала в Киевска, Черниговска, Николаевска и Днепропетровска области на Украйна, след което за минута се е разпространила в цялата страна.

По-рано през деня бе обявена въздушна тревога в Харковска, Днепропетровска, Сумска и Полтавска области на Украйна, но след известно време беше отменена.

Около 16.40 ч. руските сили са нанесли въздушен удар върху жилищен район в Херсон. Местно заведение за хранене е било унищожено от ракета. 

Видео с последствията от атаката в града показа началникът на Херсонската областна военна администрация Александър Прокудин.

 

"Около 16:40 нашествениците атакуваха с ракета жилищен район на града. В резултат на вражески огън заведение за обществено хранене беше напълно унищожено", каза той.

Според официалния представител по време на атаката руснаците са хвърлили две управляеми бомби над Берислав и Олговка. Информацията за загинали и ранени се изяснява.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук