Папа Бенедикт ХVІ замина днес на апостолическа визита в Светите земи, по време на която ще посети Йордания, Израел и палестинските територии. Самолетът, на борда на който е папата, излетя от Рим за столицата на Йордания Аман, предаде РИА “Новости”.
Наситената програма на 12-дневната обиколка на понтифика, която ще продължи до 15 май, включва срещи с краля на Йордания Абдала ІІ, президента на Израел Шимон Перес, премиера Бенямин Нетаняху, палестинския президент Махмуд Абас, високопоставени религиозни и обществени дейци.
Особено внимание папата отделя на поклонението на светите места, като по-специално ще посети Назарет, Витлеем и Ерусалим.

Папата ще произнесе 27 речи, ще посети болници, ще се срещне с бежанци. На 11 май ще бъде в мемориалния комплекс Яд Вашем, посветен на жертвите на Холокоста. Непосредствено преди заминаването си за Светите земи Бенедикт ХVІ призова към мир и единство “всички, които живеят в Светите земи и в Близкия изток”.
Папата лети с новия самолет “Данте Алегиери”, съобщи радиото на Ватикана. Италианската компания Alitalia предостави на разположение на понтифика току-що получения Еърбъс А320, наречен на името на великия поет Данте Алигиери, пише Newsru. /БЛИЦ