Потребител от мрежата с псевдоним twonoteswivel от уебсайта Reddit е разказал за случай, който можем да съотнесем към тези, когато хора от съседни реалности навлизат в нашия свят.

Това се случило във Великобритания миналото лято. Същата сутрин младият мъж отишъл на автобусната спирка, както всеки ден, качил се в рейса по маршрута, от който се нуждаел, седнал на празно място и… след това забеляза непознато момиче на покритата спирка.

Тя била много необичайно облечена, с нелепа раница, а се държала и доста мистериозно. Момичето внезапно скочила от мястото си и само за части от секундата влетяла в салона, като се оказала близо до водача на автобуса.

Мъжът не успял да чуе от мястото си за какво си говорят двамата, но явно нещо не се харесало на странната пътничка и тя се върнала на автобусната спирка.

Автобусът скоро потеглил и след десет до петнадесет минути стигнал до следващата спирка, след което авторът на тази история почти отворил цялата си уста изненадано: на пейката под навеса и тук седяло същото странно момиче.

Освен това, тя също така бързо (с някаква фантастична скорост) влетяла в салона, сега заобикаляйки шофьора, и седнала на празното място до мъжа.

Преди да успее да си поеме дъх от изненада, загадъчната пътничка извадила от нелепата си раница голяма пластмасова чаша с горещо кафе (от чашата излизала пара, а човекът дори забелязал характерната пяна, сякаш напитката току-що била направена) и започнала да я пие.

Не било ясно как държи кафето горещо, как не го е разляло, движейки се толкова бързо в пространството с раница зад гърба си.

На следващата спирка мъжът слязъл и оттогава вече не видял загадъчната непозната по този маршрут. Разпитвайки познати и дори непознати за това странно момиче, той абсолютно нищо повече не узнал, сякаш никой не я е виждал, освен него.

В интернет тази история, както можеше да се очаква, предизвика противоречиви реакции. Интересното е, обаче, че много потребители на уебсайта Reddit лесно повярваха в разказа на twonoteswivel. Може би защото самите те са се срещали с подобни мистериозни случаи, които не могат да бъдат обяснени от гледна точка на науката и логиката.

Превод и редакция: БЛИЦ