Единственият арестуван за терористичната атака в Париж е отказал да се възползва от услугите на адвокат и по никакъв начин не съдейства на разследващите. В анонимно писмо, изпратено от джихадиста до жена, което се запазва в тайна, Салах Абдеслам разкрил подробности около нощта на атаката. 27-годишният Абдеслам, който не успя да детонира взривния си колан.

"Първо на първо, не ме е страх, че ще проговоря, защото не ме е срам от това кой съм! Каквото и да кажа - няма как да стане по-зле, а и какво ще промени?

Какво по-лошо може да се каже от това, което е вече казано, пише Абсеслам. Терористът е затворен и пребивава зад решетките в пълна изолация. Той обаче често получава писма.
"Пишат му католически свещеници, които го разпитват за вярата му, получава писма и от жени, които се кълнат във вярност и твърдят, че го обичат и искат да му родят деца, няколко адвокати са му писали, за да предложат услугите си", издава източник близък до разследването пред френското издание French Daily. Досега обаче Абдеслам е отговорил само на жена, без да изписва името й на плика. Той бил с пощенска марка и изпратен до град в Източна Франция.  

"Пиша ти, без да знам как да започна. Получих всичките ти писма и не знам дали им се зарадвах или обратното. Определено ми помагат да се пренеса поне за малко във външния свят. След като ми каза как стоят нещата направо, същото ще направя и аз. Ако те питам за намеренията ти, то е за да се уверя, че не ме обичаш като "звезда" или "идол". Често получавам такива послания, но не ги одобрявам, защото единственият, който заслужава да бъде обожаван, това е Аллах.  

Не съм искал да се издигна или да сея хаос, но исках промяна. Аз съм мюсюлманин, което значи да съм изцяло отдаден на Аллах, който ме създаде - благородно и хармонично ме е оформил такъв, какъвто съм днес.", пише Абдеслам и призовава обожателката си да тръгне по неговия път.

Според следователите писмото разкрива част от мотивите на Абдеслам и ще бъде полезно за разследването, с оглед на това, че той самият отказва да дава показания за терористичния атентат, при който бяха избити 130 души.Източник: Канал3