Рик Уейлс, американски пастор, смята, че епидемията в Китай е ангелът на смъртта на Господ. Висшите сили действат чрез вируса. Може би причината, поради която ударът е нанесен за първи път в Китай, се крие в отношението към религията на жителите на тази страна. Според проучване 97% от китайците са атеисти.
Пасторът призова всички да изграждат отношения с Бога. Сега, например, сред хората има омраза към Господа, Библията и правдата. Децата все по-често се наричат трансджендърни, във филмите и телевизионните предавания по-често се проявява поквара и безнравственост. Освен това беше издадена комедия, в която Исус е представен като човек с нетрадиционна ориентация.

Днес са известни 130 смъртни случая от коронавирус. Ухан е изолиран от външния свят, под карантина са 15 града в провинция Хубей. Вирусът достигна до десетки други страни, включително до САЩ. В същото време е твърде рано американците да се притесняват за здравето си. Сега китайците изпитват Божия съд.

Самият пастор служи в неконфесионалната църква Flowing Streams, а също така е създател на информационния канал Tru News. Именно Рик Уилс нарече Барак Обама „демон от ада“.

Превод: БЛИЦ