Задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнени, като Русия не си поставя срокове за това.

Тези думи на секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушевв интервю за Argumenty i Fakty, предадоха информационните агенции. 

"Ние не преследваме крайни срокове", казва Патрушев и обяснява, че всички цели, поставени от руския президент за спецоперацията, ще бъдат изпълнени, тъй като "не може да бъде дрогояче, тъй като истината, включително историческата, е на наша страна".

Също така Патрушев обяснява, че съдбата на Украйна ще бъде определена от хората, които живеят на нейна територия и уверява "че нашата страна (Русия, бел.ред.) никога не е определяла съдбата на суверенни държави".

Патрушев още 26 април каза, че Украйна може да се разпадне на няколко държави, като това би било следствие единствено от политиката на Вашингтон и Киев.

Тазсутрешната сводка на руските военни говори за поразяване на склад за боеприпаси, където е имало голямо количество американски гаубици М-777 и високопрецизни ракети с въздушно базиране.

Мястото на удара е село Раздоловка, като информацията за него при изброяване се дава от говорителя на руското МО Игор Конашенков.

За последните 24 часа руските ракети са поразили: три контролни пункта, 36 района на съсредоточаване на жива сила и военна техника на ВСУ, самоходен артилерийски дивизион на 14-а механизирана бригада край селището Соледар, както и шест склада за боеприпаси в районите на Минковка, Бахмут, Николаевка, Спорное и Красный Лиман в Донецката народна република, включително един голям склад за 155-милиметрови снаряди за американски гаубици М-777 в Раздоловка.

Освен това руските военни са свалили украински самолет МиГ-29 близо до Краматорск в ДНР, казва в продължаващо изброяване Конашенков.

По негови данни в резултат на тези въздушни удари са били унищожени над 210 украински военни, били са извадени от строя 31 единици военна техника, а руските сили за противовъздушна отбрана са свалили пет безпилотни летателни апарата и са прехванали четири украински многоцелеви ракети "Смерч" в Харковска област.