Пенсиониран адвокат, оцелял от Covid-19, след като се зарази с вируса в ранните седмици на пандемията, се завърна емоционално у дома, след като прекара 306 дни в болница, пише британският вестник The Guardian

Смята се, че 74-годишният Джефри Улф, който е бил приет в болница миналия март, след като e припаднал на закуска, е прекарал един от най-дългите периоди в болница заради Covid-19, преди да бъде изписан.

Състоянието му е било толкова сериозно, че тримата му синове са били извикани да се сбогуват с него в един момент през лятото, преди баща им тогава, по думите им, „внезапно да се събуди“ през юли.

След изписването му от интензивно отделение той се подлага на лечение в Кралската болница за невро-инвалидност в Лондон заради мозъчно увреждане, причинено от вируса, което също е причинило парализа в едната страна на тялото му, и афазия (невъзможност да говори) .

„Персоналът и болногледачите в болницата бяха невероятни. ”, каза Улф, който добави, че е щастлив да се прибере в дома си в Северен Лондон в ден, който означава за него „свобода”.

Запитан какво най-много очаква с нетърпение, той отговори: „Пържола и пържени картофи.“