24 арестувани в Испания за притежание и разпространение на детска порнография. След мащабна акция на полицията в цялата страна са задържани граждани на Гана, Пакистан и Еквадор. Арестуван е и британец, у когото са открити хиляди изображения, съдържащи сцени на сексуално насилие над малолетни, съобщава Днес бг.
И тук новината започва да звучи като безвкусен виц... Сред обвинените е и евагнелистки свещеник (но този път това не е сцена от  "Спотлайт", награден с Оскар за най-добър филм).
 

По време на полицейската акция е задържан и  член на престъпна банда, за когото се смята, че работи в училищно кафене. Арестувани са и осем души, които са разпространявали детска порнография по каналите на Facebook и Skype.
 
Раздел 3 на Конвенцията за престъпленията в кибернетичното пространство на Съвета на Европа урежда в чл. 9 престъпленията, които се отнасят до детската порнография. Според Международният акт това са всички порнографски материали, които представят визуално:
 
а) непълнолетно лице, което демонстрира открито сексуално поведение;
б) лице, което изглежда като непълнолетно, демонстриращо открито сексуално поведение;
в) реалистични картини, представящи непълнолетно лице, демонстриращо открито сексуално поведение.
 
Документът  категорично забранява произвоздство, разпространението и предлагането на детска порнография, както и нейното притежание. При нарушение обвинените стават обект на наказателно преследване.