Пентагон не потвърждава съобщенията за американски удар по Сирия, предават осведомителните агенции. 

В Министерството на отбраната на САЩ са запознати със съобщенията за нанесени удари по сирийска военновъздушна база, но не потвърждават да са участвали в атаката. Това заяви официалният представител на Пентагона Кристофър Шерууд. „Знаем за тези съобщения, но нямаме какво да потвърдим“, отбеляза той, отговаряйки на молба да коментира появилите се в медии предположения, че САЩ са участвали в нанасянето на въздушните удари. 

Същевременно бе съобщено че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще проведе по-късно днес съвещание с ръководството на въоръжените сили на страната. То е планирано за 18.00 часа местно време и ще бъде последвано от вечеля на президента с военното ръководство. 

Сирийската информационна агенция САНА публикува видео как ПВО отразява ракетната атака. По-рано агенцията като се позова на военен източник, съобщи, че ПВО е реагирала на ракетния удар по авиобаза Т-4 и е свалила няколко ракети. На фейсбук страницата на агенцията се появи ВИДЕО как ракета прелита над базата и се чува звук от взрив

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ