Заразеният с коронавируса прессекретар на президента на Русия, Дмитрий Песков разказа за последната си среща с руския държавен глава Владимир Путин, съобщават световните медии.  

По думите на представителя на Кремъл, точно той е контактувал с Путин преди повече от месец. 

Последни новини около заразения с COVID-19 руски премиер

Съпругата на Песков, известната олимпийска и световна шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка, твърди, че всички в всички в семейството са спазвали строга карантина с изключение на Дмитрий, който продължил да ходи на работа. "Следователно той е донесъл вируса", казва Навка, която също е в болница.

Голямата дъщеря на Песков - Елизавета, разказа, че се е видяла за последен път с него преди десетина дни при строго спазване на дистанцията на улицата. "На мен нищо ми няма, абсолютно здрава съм", казва Елизавета и напомня, че живее отделно от семейството.

Журналисти от водещи местни и чуждестранни издания днес си пропомнят, че през последните седмици, дори в навечерието на 9 май, Песков не е давал брифинги на живо, а отговарял на въпроси по телефона. В гласа му обаче нищо не издавало, че е болен от коронавирус.

Песков е четвъртият високопоставен чиновник с положителен тест на коронавируса. В момента той е хоспитализиран. 

По-рано за заразяване с COVID-19 съобщи и руският премиер Михаил Мишустин, министърът на строителството и ЖКС Владимир Якушев, а също и министъра  на културата Олга Любимова. 

Съобщаваше се, че последният път пред публика говорителят на Кремъл се е появил на 30 април, за съвещание при държавния глава.  

Коронавирусът успя да зарази и редица руски политици. Сред тях е депутатът Леонид Калашников и неговият колега Дмитрий Новиков. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!