Пристанищните власти на гръцкия остров Самотраки обявиха, че за днес са осигурили пет ферибота, които ще превозят блокираните туристи и автомобилите им до град Александруполис, съобщи dir.bg., позовавайки се на информация от българското Министерство на външните работи.

Заради техническа повреда на единствения ферибот, превозващ пътници и автомобили до пристанищния град Александруполис, от вторник до днес на Самотраки цари пълен хаос. Снощи фирмата оператор на ферибота Saos Ferries успя с взет под наем плавателен съд да превози известна част от автомобилите на чакащите туристи до Александруполис, а с друг и самите хора. Сред пътниците са били и част от българските туристи.

Един от потърпевшите, компютърният специалист Янош Кунш разказа, че пътническият ферибот е акостирал в Александруполис около 23 часа, а този, превозващ автомобилите – около полунощ.

Днес ще има пет ферибота. Четири от тях ще обслужват пътници – в 10:30 ч., 15:30 ч., 20:30 ч. и 01:00 ч. В 18:30 ч. от Самотраки за Александруполис ще отплава и един ферибот, който може да превозва автомобили.

Генералното ни консулство в Солун е в контакт е с гръцките пристанищни власти, следи ситуацията и е готово да окаже възможното съдействие при необходимост.

Телефон за връзка с ГК Солун: +30 2310 829 210, дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!