Предсказанията на баба Ванга от край време са тема на разискване по цял свят. Къде твърденията на пророчицата се оказват верни, къде са плод на развинтено въображение. Истината е, че не може да кажем със сигурност каква е истината. Въпреки това предсказанията ѝ от година на година са все по-любопитни.

До толкова интересът към пророчицата се разраства, че дори излиза от пределите на страните, в които тя обикновено е популярна. Починалата през 1996 г., наричана и балканският Нострадамус, прави предсказания за всяка година до 5079 г. 

Българката предсказва неочаквани и запомнящи се събития от световната история, поради което мнозина следят внимателно предсказанията ѝ. Тя правилно предрича атаката срещу кулите близнаци, президентството на афро-американски гражданин в Съединените щати, ядрената авария в Чернобил и падането на Съветския съюз (СССР). Сега мнозина обръщат внимание на предсказанията на "Нострадамус на Балканите" за 2024 г.   

А испанското издание telecinco публикува предсказанията на Ванга за 2024 г. Ето какво гласят те:

Важни открития в областта на медицината

Според предсказанията на пророчицата се очакват до 2024 г  много важни открития в областта на медицината, които ще ни позволят да намерим лек за болести, които досега не са имали като рак и ХИВ. Те ще бъдат в резултат на дългогодишни усилия в медицинската наука.

Мощно цунами

Баба Ванга предсказала и мощно природно бедствие, като  цунами в азиатския регион , което ще удари и ще навреди дори на съседни места. Екстрасенсът сравнява събитието с това, което се случи през 2004 г. в Тайланд, което също предрече. То предизвика гигантски вълни от Индийския океан, които имаха опустошителни последици, и прогнозира, че мощното цунами през 2024г. ще бъде 100 пъти по-лошо и по-трагично.

Земетресение в САЩ

"Нострадамус на Балканите" прогнозира  опустошително земетресение в Съединените щати за 2024 г. То може да промени течението на водите на река Мисисипи. Бедствието би причинило смъртта на хора и множество материални щети, както и икономически разрушения за много семейства в засегнатите райони.

Глобална икономическа криза, която засяга повечето страни

Световна икономическа криза предрича друга прогноза на Ванга за 2024 г. Тя ще засегне сериозно повечето страни. Според пророчицата това се дължи на корупцията и негативното използване на ресурсите, които се случват от доста време по цялата планета.

Спад и сериозен проблем в областта на петрола

Българската пророчица прогнозира, че ще има упадък и сериозен проблем в петролната зона, така че човечеството ще трябва да търси по-здравословни и по-чисти алтернативи. Промени, които ще бъдат насърчавани от защитниците на околната среда, борещи се с кризата и които ще се случат в края на 2023 г. и началото на 2024 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук