Най-малко петима души са убити, а 25 други – ранени при престрелки в Чикаго през празничния уикенд. При последното фатално нападение, мъж беше намерен мъртъв в кола в неделя вечерта в Grand Crossing, пише bg-voice.com

Той е откаран в медицинския център на Университета в Чикаго, където е обявен за мъртъв. Служителите са намерили 29-годишния мъж в 2011 Chevy Malibu около 19:10 ч. в блок 6800 на South Stony Avenue с множество огнестрелни рани в гърдите, съобщи полицията в Чикаго.

Убийства в събота

В събота 29-годишен мъж беше застрелян, докато шофирал в Lawndale в Уестсайд. Мъжът карал на запад около 21:20 часа. когато някой от друго превозно средство го застрелял в 3100 block на West Ogden Avenue, съобщиха от полицията. Пострадалият е уцелен в главата. Мъжът починал в болницата.

Един мъж е бил убит, а двама души са ранени в петък следобед в Остин, Уестсайд, според полицията. Около 17.05 часа група хора стояла на 4800 block на West Fulton Street, когато край тях минала кола, от която били възпроизведени изстрели. 30-годишен мъж е уцелен в бедрото и гърдите и откаран в болница Stroger, където е обявен за мъртъв.

28-годишна жена е била уцелена в задните части, а 29-годишен мъж в гърба, съобщиха от полицията. Те също са откарани в болница Stroger. Жената е в добро състояние, а мъжът е в тежко състояние.

Първо убийство за 2021 г.

Първата жертва на 2021 г. е 58-годишен мъж, прострелян в Бронзвил, съобщи полицията. Той е карал седан Volvo около 3:15 сутринта в петък на 4700 block на South King Drive, когато някой стрелял по него. Той е прострелян във врата и откаран в Медицинския център на Университета в Чикаго, където е обявен за мъртъв, съобщи полицията.

Службата на медицинския експерт в окръг Кук го идентифицира като Патрик Патерсън.
При нефатални атаки 16-годишно момиче беше критично ранено при стрелба рано в неделя в Енгълвуд на южната страна.

Около 3:20 сутринта тя се разхождала до къща на свой приятел в блока 6300 на улица South Morgan, когато чула изстрели и почувствала болка, съобщи полицията. Тя е получила една огнестрелна рана в дясната страна и три огнестрелни рани в таза.

Нефатални стрелби

16-годишно момиче беше критично ранено при стрелба рано в неделя. Около 3:20 сутринта тя се разхождала до къща на свой приятел в улица South Morgan, когато чула изстрели и почувствала болка, съобщи полицията. Тя е получила една огнестрелна рана в дясната страна и три огнестрелни рани в таза.

Момичето е транспортирано в болница Свети Бернар в критично състояние, но е стабилизирано, съобщиха от полицията.
Други две 16-годишни момчета бяха застреляни при отделни атаки в събота.

Миналият уикенд при престрелки в Чикаго са убити 8 души и поне 30 ранени.