Хана Харпин от Мирфийлд, Великобритания, е родена със синдром на Хей-Уелс, който силно засяга не само здравето на човека, но и външния му вид. Въпреки това момичето искало да стане модел. Наскоро мечтата й се сбъднала.Синдромът на  Хей-Уелс е наистина рядко заболяване. Сега само 30 души са известни с тази диагноза. Това води до необичайно развитие на кожата, косата, ноктите, зъбите и очите. По време на краткия живот на 18-годишната Хана непознати я подигравали стотици пъти, а минувачите я сочели с пръст.

"През по-голямата част от живота си бях тормозена, на улицата се чуваха имена от непознати, които нетактично предполагаха, че имам рак поради плешивостта си. Веднъж едно момче дори ме оплю и приятелите му заснеха всичко. Заради тези истории аз сериозно обмислях самоубийство в продължение на години," казва Хана Харпин.

Но, въпреки грубияните, момичето продължи да топли неосъществимата мечта да стане модел в сърцето си. И сега Хана се чувства по-силна от всякога. Тя е решена да унищожи всички предразсъдъци относно моделите с увреждания. Тя има всички шансове за това: Харпин наскоро подписа договор с една от британските агенции за модели.

"Когато бях малка, исках да стана модел, но хората бяха убедени, че никога няма да успея. Искам да бъда модел за поведение, който да помогне в борбата срещу очните очи и други форми на дискриминация срещу хората с увреждания. Сигурна съм, че всички трябва да имат равни права," продължава Хана Харпин.

Агенцията Zebedee Management, с която Хана започва да си сътрудничи, е специализирана в модели със специални функции. Мениджмънтът се стреми да повлияе на възприемането на красотата при хората с увреждания. И Харпин се надява да им помогне в това, пише Daily Mail.

Превод: БЛИЦ