Новините за нови пакети военна помощ от Запада за Украйна не се харесаха добре на военни експерти и анализатори в Русия, които сега настояват за незабавна реакция, пише b92. 

"Това, което Западът прави с доставката на Украйна, е самонадеяно. Те им изпращат все по-мощни оръжия, защото нямаше отмъщение от Русия", коментира по държавна телевизия пропагандистът Игор Шишкин, написа в Twitter журналистката Джулия Дейвис.

"Единствените неща, които работят, са силата и страхът. Те няма да спрат, докато не почувстват страх. Така че имаме две възможности: Успешно да завършим специална военна операция, но ако по някаква причина не сме в състояние да направим това, тогава ние трябва да им нанесе загуби.

Ако Франция доставя оръжие за убиване на руснаци, тогава по улиците на Франция трябва да тече кръв. Ако Германия изпрати танкове да убиват руски войници, тогава кръв трябва да тече по улиците на Германия", каза Шишкин и посочи че за тези атаки трябва да се използват "проксита".

Тоест, терористи, които биха извършили тези атаки в името на Русия. Анализаторът и писател Дмитрий Лекух се противопостави на идеята на Шишкин.

"Ако направим това, което предлага Шишкин, няма да атакуваме елитите. Ако станем терористична държава, ще е лошо за нас, не за тях. Ако бяхме решили така, бих предпочел да ударим Лондон с ядрена бомба, " каза той ядосано.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук