Районът около къщата на белградския адвокат Драгослав Миша Огнянович е отцепен от полицията. Криминалисти оглеждат мястото, където 57-годишният Огнянович беше застрелян, а 26-годишният му син беше ранен, съобщава сръбският „Блиц“.
 


Нападението е извършено в 19:30 часа местно време на улица „Антифашистка борба“. 57-годишният адвокат е бил убит, докато заедно със сина си се е отправял към вратата на дома си.
 
Младият мъж е откаран в център за спешна помощ. По първоначална информация, е ранен в ръката.
 


Полицията е блокирала цялата сграда, а на място са пристигнали и бронирани коли. Шокирани съседи са се събрали пред блока.
 
„Чух изстрели и изтичах да видя какво става. Това са нашите съседи от приземния етаж, днес ги видяхме. Има и малко бебе“, каза разтревожена жена.
 


По думите на очевидец, има видеоклип, на който се вижда мъж в черно, с каскет, да бяга от мястото на престъплението. Полицията провежда акция по спиране на автомобили и проверка на съмнителни лица. От там обявиха, че извършителите се издирват.
 
Огнянович е работел в юридическия екип, защитаващ бившия президент на Югославия Слободан Милошевич на Трибунала в Хага. През последните години има много успешна кариера. Защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а през последните години е представлявал Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия.


През последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. Една от версиите е, че случаят е свързан с войната на престъпни кланове, участващи в трафика на наркотици. Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на бандитска саморазправа.

Кадри от мястото на престъплението можете да видите ТУК!

Превод и редакция: БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!