Подалият оставка съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Флин заяви в интервю за Daily Caller, че в разговора си с руския посланик Сергей Кисляк не е извършил нищо нередно.
"Ако бях направил нещо незаконно, повярвайте ми, ФБР вече щеше да се е захванало с мен", заявява той.

Според думите му, става въпрос за кратък разговор с руския посланик относно изгонването на 35-те руски дипломати от администрацията на Барак Обама в отговор на хакерските атаки от страна на Русия.

"Ние говорихме не за санкциите, а за 35-мата, които бяха изгонени. И всичко се възприе по различен начин. А ето всъщност  какво му казах: "Слушай, аз зная какво се случи. Ние ще обмислим ситуацията". Не съм говорил нищо от рода на "Ние ще преразгледаме санкциите" или нещо подобно, заяви Флин.

Според думите на бившия вече съветник, сега него много го вълнува това, че информационните издания са получили достъп до секретна информация.

"Изтичането на информация - това е престъпление. А аз станах международна знаменитост по напълно неправилни причини", казва той.

Съобщава се, че от изтичането на информация от администрацията е обезпокоен и Доналд Тръмп.

„Истинската история тук е защо толкова много информация изтича по незаконни начини от Вашингтон?", коментира вчера държавният глава в "Туитър" 

Напомняме, че по-рано "Вашингтон пост" уличиха съветника на Белия дом по националната сигурност Майкъл Флин в неправомерно обсъждане на американските санкции срещу Русия с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Според изданието Флин е провел поредица от частни разговори с Кисляков на 29 декември - в деня, в който Обама предприе рестриктивни мерки срещу Русия заради предполагаемата намеса на Москва в президентските избори в САЩ. 

Превод и редакция: БЛИЦ