Стотици се стекоха в Рим на погребението на младата италианка Памела, убита брутално от нигерийски бежанци. За смъртта й са заподозрени трима души, единият от които е дилър на дрога. Всички са задържани.След белия ковчег се извиваше дълга процесия от непознати, близки, роднини и приятели на 18-годишната италианка. Много от тях бяха облечени в бели тениски с лика на усмихващата се красавица. Памела е убита по особено жесток начин в град Мачерата. Тялото й бе намерено през януари, нарязано на парчета и сложено в два куфара, захвърлени край пътя. След аутопсията излязоха на бял свят ужасяващи подробности от убийството, съдебните лекари разкриха, че нигерийците яли от сърцето и гениталиите на Памела.Кметствата на Рим и Мачерата бяха обявили ден на траур. В траурната церемония взе участие и нигерийският посланик в Италия.Сред венците на погребението се забелязваше и един, подписан от Лука. Именно този привърженик на крайнодесните реши да отмъсти за смъртта на непознатото момиче и на 3 февруари стреля безразборно из улиците на Мачерата, ранявайки шест души.

Бруталното убийство и последвалите протести разтърсиха Италия преди изборите, които се проведоха през март. Така на бял свят излезе напрежението, разрастващо се заради имигрантите в страната. 

В Мачерата привърженици на неонацизма дори преименуваха улица в памет на момичето: "Улицата на Памела Мастропиетро, жертва на нигерийската мафия".

Превод БЛИЦ