Ядрената подводница "Княз Владимир" е сериозно стратегическо оръжие на Русия. Подводницата е водещият кораб на усъвършенствания проект 955А ("Борей-А"), който освен нея включва и други ядрени подводници от четвърто поколение.

"Княз Владимир" носи 16 междуконтинентални балистични ракети "Булава" с разделящи се бойни глави. И докато външният вид на подводницата често е показван на снимки, вътрешното ѝ устройство за първи път е показано подробно на видео в мрежата, съобщават световните издания.По-голямата част от този модерен руски крайцер никога досега не е показвана. Разбира се, някои места на подводницата остават извън обсега на камерата.Първото нещо, което изненадва, е дължината на ракетното отделение. То е наистина огромно и носи едновременно всичките 16 ракети "Булава".Със звезда е отбелязана шахта № 7, от която през есента на 2019 г. беше извършено първото успешно изстрелване на ракетата "Булава".

Изстрелването е извършено от Бяло море към цел на полигон в Камчатка. Преди това сценарият за изстрелване е бил многократно отработван в симулатор.

Симулаторният комплекс, в който военните отработват военни задачиОтделение с две компресорни станцииТук е разположен входът към спасителната камера. При спешни случаи екипажът може да бъде настанен там.Евакуационната камера представлява конструкция на няколко нива с места за членовете на екипажа в кръг.

Гледайте обзор на подводницата от 25-та минута на видеото