Сръбският косовски политик Оливер Иванович беше застрелян тази сутрин в Косовска Митровица. Адвокатът на Иванович – Небойша Влаич, потвърди за сръбския вестник "Блиц", че политикът е починал от раните си.

"Изглежда, че е починал на място. Доколкото знам, той има пет прострелни рани. Веднага е откаран в болница, лекарите са се опитали да го реанимират, но безуспешно", каза Влаич.

Срещу Иванович е стреляно в момента, в който той е влизал в офиса на своята партия. Бил е открит от партийни другари.

Оливер Иванович е един от политическите лидери на косовските сърби, начело е на Гражданската инициатива "Сърбия, демокрация, правда".

Северната част на Косовска Митровица, в която живеят предимно сърби, е блокирана от косовската полиция, която издирва стрелеца срещу Иванович. Районът около партийната централа е отцепен.

Оливер Иванович е сръбски политик от Косово. Бил е държавен секретар за Косово в бившето сръбско министерство за Косово. Иванович е политически и хуманитарен лидер на косовските сърби, главно в северната част на Косово и по-конкретно в Косовска Митровица.

Срещу Иванович от началото на 2014 г. се води съдебен процес за военни престъпления срещу цивилното население в Косово през 1999/2000 г. В началото на 2016 г. той беше осъден на 9 години затвор, но апелативният съд върна делото за повторно разглеждане.