Куннаккад Дамодаран Наир, известен как Оманчетан,е отглеждал слонове в Коттаям, Керала (Индия) в продължение на 60 години. В деня на погребението един от подопечните му слонове дойде да се сбогува с дресьора, пише CNN-News18. 

Видеото със сбогуването на слона попадна в социалните мрежи, хиляди хора по света го видяха и изразиха жеста си към животното.


Историята за приятелството между животното и Куннаккад Дамодаран Наир започва през 1996 година. За последно се появили заедно на априлския панаир. Мъжът починал от рак миналата седмица.

Във видеото слонът Раджеш идва в къщата на Оманчетан и прави жест с хобота си. Животното е изминало разстояние от 25 км, за да се сбогува с  дресьора си. Слонът прекарал около два часа на път, за да се сбогува с починалия си приятел. Във видеото можете да видите как близки и приятели на починалия го поздравяват. Тогава се провежда церемонията за сбогуване, слонът протяга хобота си до тялото на мъжа и отдава почит.

Човекът, който сега е поел грижите за слона, казва, че не е могъл да сдържи сълзите си, когато е видял как Раджеш се е сбогувал с починалия си приятел. Беше невероятно емоционален момент на церемонията за сбогуване. Подобен акт на животното показва, че Оманчетан наистина е бил приятел на слона.

Превод: БЛИЦ