В испанската провинция Кантабрия слоница уби работник в сафари парка Кабарсено, пише People.

Във вторник, 23 февруари, около 8:30 ч. Местно време, персоналът на парка почиствал клетката на слона. Хоакин Гутиерес Арнаиз (44) стоял в коридора, който водел животните към откритата зона. Изведнъж женски слон, минавайки покрай бебето си, ударил испанеца с хобота си и го хвърлил върху решетката на клетката.

 

Двама колеги на Гутиерес Арнаиз веднага се обадили на лекарите. Работникът в сафари парка бил незабавно откаран в университетската болница „Маркес де Валдесила“, където по-късно умира.

Покойникът е работил в Кабарсено повече от 19 години и според администрацията на сафари парка „е имал богат опит в грижите за слонове“.

Министърът на промишлеността, туризма, иновациите, транспорта и търговията на Кантабрия Франсиско Хавиер Лопес Маркано изрази съболезнования за смъртта на Гутиерес Арнаис.

Полицията разследва причините за смъртта на испанеца. В цялата 30-годишна история на парк Кабарсено това е първият случай на човешка смърт заради животно на нейна територия.

Парк Кабарсено е най-големият сафарипарк в Европа. На територията му живеят животни от пет континента на Земята: слонове, жирафи, щрауси, мечки, горили, тюлени, леопарди и други животни.

Превод: БЛИЦ