Полицията в Сейнт Питърсбърг, Флорида, идентифицира 41-годишната Силвия Джун Атертън като жената, открита в багажника зад Oyster Bar на 31 октомври 1969 г. 

Силвия била майка на пет деца, когато изчезна, но беше погребана като неизвестна. След това тялото й беше ексхумирано през февруари 2010 г. Когато е намерена, тя е с наранявания по главата и следи от удушаване. Това доведе до мистерия, която детективите се опитват да разрешат повече от половин век.

Според дъщеря й Силън Гейтс, Атертън напуска Тусон със съпруга си и трите си деца през 1969 г., след което никога повече не се чува за нея, пише Daily Express.

Жената беше идентифицирана от отдела за "студени случаи" на местното полицейско управление, когато проба от косата и кожата на американката беше изпратена в лаборатория в Тексас, за да се провери за съвпадение в системата.

Лабораторията създаде ДНК профил на жертвата и след това потвърди самоличността на Атертън, използвайки профили, получени от нея.


Атертън напуска Тусон със съпруга си и трите си деца през 1969 г., след което никога повече не се чува за нея.

Снимка: ABC News

„Според нейната дъщеря, Силвия Атертън е напуснала Тусон, Аризона, със съпруга си Стюарт Браун, петгодишната дъщеря Кимбърли Ан Браун, възрастния син Гари Съливан, възрастната дъщеря Дона и нейния съпруг Дейвид Линдхърст и са пътували до Чикаго.

9-годишната Силен и нейният 11-годишен брат останали с баща си от предишен брак в Тусон. Възрастният син Гари Съливан също в крайна сметка се върнал в Тусон, за да живее с тях", се казва в изявление на полицията в Санкт Петербург, предава glasnews.bg.

Детектив Уоли Павелски, който пое разследването, установи, че съпругът на Атертън е починал в Лас Вегас през 1999 г. Дъщерите на Атертън, Кимбърли и Дона, също не се върнали в Тусон, след като заминали със семействата си, и сега полицията търси информация за тях, за да ги открие.

"Бихме искали да разберем кой го е направил. Също така искаме да намерим сестрите си. В края на краищата най-малката беше само на четири години. Разбира се, ние сме загрижени за това, което се случи с тях, защо не се свързаха?“, каза дъщерята на жертвата, която се появи на пресконференция и потвърди, че нейната майка е жената, открита в багажника.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук