Куриозен случай се е разиграл в Белград, докато полицаи извършвали проверка за наркотици. Те арестували 33-годишен мъж от сръбската столица, в когото открили 50 грама смес с амфетамини, съобщава alo.rs.

Отначало това изглеждало като съвсем обикновен работен ден на полицаите, ако не било обяснението на заподозрения, който, меко казано, втрещило униформените.

Те получили сигнал за потенциален наркодилър на място, известно с това, че двойки обичат да се усамотяват там в колите си и да правят секс. 

 След няколко проверени паркирани превозни средства, в които не е открито нищо подозрително, ченгетата забелязали двама мъже, които хванати за ръце се насочват по горска пътека. 

Тръгнали след тях и скоро се натъкнали на кола, скрита в храстите, чиито прозорци били напълно замъглени.
 
Ченгетата почукали на прозореца и ги помолили да отворят вратата. В автомобила настъпила суматоха, а след това вратата била отворена от двама мъже, които опитвали да се облекат.

"Те объркано обясниха, че само си разговаряли, но ги попитахме дали имат незаконни вещества, нареждайки им да излязат навън. Последва претърсване и открихме наркотиците", разказва единият от полицаите.

В този момент историята тръгнала в напълно неочаквана посока! 

Заподозреният Д. М. изпаднал в паника, тъй като количеството наркотици, намерено у него, било далеч по-голямо от това, което можело да бъде класифицирано като притежание за лична употреба, така че той веднага започнал да се оправдава.

"Започна да обяснява, че е дошъл на гости на приятел и че се нуждае от тези наркотици като лекарство. В този момент той поиска да бъде отделен от приятеля си, каза, че е ХИВ позитивен и че амфетамините му служат като помощно лекарство. Приятелят също потвърди, че имат връзка."

Д. М. получил заповед да предостави потвърждение, че е ХИВ позитивен след ареста, в противен случай ще бъде тестван. 

Случаят е докладван на компетентната прокуратура в Сърбия, която разпореди на полицията да претърси апартамента, използван от единия от мъжете. 

Засега Д. М. е заподозрян в незаконен трафик на наркотици, но ако се установи, че той наистина е ХИВ позитивен и не е информирал партньора си за това, може да се очаква допълнение към обвинението си.

Превод БЛИЦ