Американската полиция публикува видео от преследване в Акрън, щата Охайо, което завършва със смъртта на млад чернокож мъж, който е бил прострелян над 60 пъти от гонещите го служители на реда, предаде Би Би Си.

Полицията вярва, че Джейланд Уокър (25 г.) първи е открил огън и че органите на реда са се страхували за живота си по време на рутинната проверка на пътя през нощта на 27 юни.

Първоначално Уокър се опитал да избяга с колата си, след като полицаите се опитали да го спрат за пътно нарушение. След кратка гонка спрял и продължил пеша. Не е бил въоръжен, когато избягал от колата си, но полицията съобщи, че по-късно в автомобила е открит пистолет, информира БНР.

Първоначално полицията дала малко детайли за трагичния инцидент, но разпространеното вчера видео хвърли светлина върху случая.

Кметът Акрън призова местните жители към спокойствие, след като в неделя имаше протест с участието на няколко хиляди души за четвърти пореден ден.

Първоначално демонстрацията бе спокойна, но с настъпването на вечерта полицията се принуди да използва сълзотворен газ, за да осуети безредици.