Екстрасенси в Кентъки са посочили точно местонахождението на изчезнало 17-годишно момиче. На това място полицията я намери.

Хейли Мери Мартин изчезна преди седмица. Или по-точно, тя просто избягала от вкъщи след кавга с баща си. След като тийнейджърката не се върна вкъщи три дни и не можа да бъде намерена с приятели и роднини, родителите на момичето се обърнаха към полицията.

Органите на реда направиха всичко възможно, но не намериха нито една следа. Жителите на областта започнаха да говорят вече, че момичето е изнасилено и убито, така че шерифът Крис Куир дори се съгласи на помощта на екстрасенси, които доброволно да намерят изчезналата Хейли с помощта на своите паранормални способности.

Екстрасенсите се събраха в къщата на родителите на изчезналото момиче и демонстрираха способностите си пред шерифа и полицията. Изводът им беше следният: Хейли е жива, тя е в съседния квартал Скотс, криейки се в къщата на случайни познати, които от доброта са приютили тийнейджърката, без да знаят истинската история на нейното „пътуване“. Полицията вече била тръгнала по нейните стъпки и те са на път да намерят бегълката.

Точно това се случило. И въпреки че, както по-късно ще каже шерифът Крис Куиър, психиците в този случай не могли (или по-скоро нямали време) да помогнат на полицията, той е убеден, че на тях може да се разчита в полицейските разследвания. Крис чувал и чел, че хората с паранормални способности помагат на полицията и властите, но всъщност не вярвал в това. Сега съмненията му изчезнали и скептицизмът бил значително намален.

Превод: БЛИЦ