Стогодишна британка почина, след като била ограбена на улицата, съобщава Sky News. Нападението станало на 28 май в Нормантън в графство Дербишър. Неизвестният засега нападател изтръгнал от ръката на жената чантата й. Тя е била на път за полската църква, когато е била пресрещната от мистериозен мъж, който извършил бруталния обир. Нейните приятели Моника Зареба и Мария Войчак казаха преди да умре, че никога не са предполагали, че такова нещо ще се случи на възрастна жена. "Не бива да се случва. Не можем да повярваме ... ние сме шокирани", споделят те.


Приятелките на починалата женаТя била откарана в болница със счупване на шията и по-рано днес е починала. Полицията квалифицира престъплението като „чудовищно“.


Чантата на жертвата

Полицията търсела свидетели, защото г-жа Какзан не можела опише ситуацията, нито лицето на обирджията. Зелената й чанта е открита на няколкостотин метра на кръстовището на улица Мур и Нормантън Роуд.


Това е пряката, в която е станал обирът


Полицията иска да чуе от всеки, който може да има информация за водача на превозното средство, или ако има камера за видеонаблюдение с изглед към кръстовището, то видеото от съответния ден да бъде предадено в полицията. Издирва се автомобила с регистрационна табела SL02 KVZ.

"Има хора в Дерби, които знаят кой е виновникът за жестокото престъпление и ги призоваваме да дадат информация в името на справедливостта", казват от полицията. 

39-годишен мъж е арестуван като заподозрян, но все още се води разследване, което да докаже дали е виновен. 

Нападателят се издирва.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!