Въоръжените сили на Руската федерация, веднага след като заемат град Часов Яр, ще продължат по-нататъшното си настъпление. За това пише полското издание Rzeczpospolita, което назовава следните цели на настъпателните операции на руските въоръжени сили.

Както отбелязва вестникът, когато украинските войски отстъпиха от Артьомовск (Бахмут), Часов Яр стана център на отбраната на украинските въоръжени сили в това направление.

Но сега руските войски активно нахлуват в този град. Украинските въоръжени сили нямат сили да го защитават дълго време. Затова малцина се съмняват, че градът ще бъде превзет.

Според полското издание следващите цели на настъплението на руските въоръжени сили ще бъдат Славянск и Краматорск.

Ако руската армия превземе Часов Яр с щурм, тя ще се вклини, след което ще започнат атаки на посочените градове, които играят ключова роля за украинското военно присъствие в Донбас.

Да припомним, че именно Краматорск след обявяването на независимостта на Донецката народна република (тогава ДНР влиза в състава на Руската федерация) се превърна във военно-политически център на киевския режим в региона.

Полската преса обръща внимание на „съкрушителното превъзходство” на руската армия над украинската както в артилерията, така и в числеността на личния състав.

Благодарение на мащабните си възможности, отбелязва изданието, въоръжените сили на Руската федерация могат да провеждат настъпателни операции едновременно в няколко направления, докато въоръжените сили на Украйна вече изпитват трудности при защитата .

По-рано самите украински военни изразиха увереност в предстоящото падане на Часов Яр в своите канали в Telegram.

Според тях Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна продължава да се придържа към града, изпращайки войници в „месомелачката“, въпреки че перспективите за такава „отбрана“ отдавна са ясни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук