18 жени, участвали в музикален фестивал в германския град Дармщат, подадоха оплаквания, че са станали жертви на сексуална агресия. Арестувани са трима кандидати за убежище от пакистански произход, съобщават Франс прес и БТА. 
Полицията на Дармщат не изключва възможността да бъдат подадени и други оплаквания. Сексуалните посегателства са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито в центъра на града. Три жени още тогава са се обърнали към полицаите, които охранявали фестивала, и това е довело до ареста на трима търсещи убежище на възраст от 28 до 31 години, родом от Пакистан. Още петнайсет жени са се свързали със силите на реда по-късно, се казва в изявление на полицията.
 
Припомняме, че преди време Германия беше шокирана от груповите нападения срещу жени в новогодишната нощ в Кьолн. Според полицията те са били дело на мигранти от Северна Африка. Стотици жени станаха жертви на сексуален тормоз, изнасилвания и грабежи, извършени от често пияни мъже. Местните власти бяха обвинени, че бавно са реагирали на невижданата по мащабите си агресия.
 
Жертвите в Дармщат описаха подобен сценарий. Те обясниха, че са се оказали заобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Полицията уточни, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жертвите.