Последната фатална стрелба уби 27-годишен мъж в понеделник сутринта в Ъптаун на северната страна, пише BG VOICE.


Той се качил в превозно средство около 12:45 ч. сутринта в блок 1200 на West Leland Avenue, когато някой в тъмно оцветено превозно средство го прострелял в гърдите, врата и корема, съобщи полицията в Чикаго. Мъжът е обявен за мъртъв на място, съобщиха от полицията.

Кабинетът на медицинския експерт в окръг Кук не съобщава подробности за смъртта му.

В неделя вечерта двама души бяха застреляни, единият смъртоносно в парка Гарфийлд в Западната страна.

28-годишна жена и 26-годишен мъж седяли в превозно средство около 23:30 ч. на Северния път Пуласки, когато някой пеша стрелял, съобщи полицията.

Жената е била простреляна в гърба и е откарана в болница Stroger, където е обявена за мъртва, съобщиха от полицията. Кабинетът на медицинския експерт в окръг Кук не съобщава подробности за смъртта й.

Мъжът е откаран в същата болница в критично състояние с огнестрелна рана в корема, съобщиха още от полицията.

Следобед в Енгълвуд от южната страна е убит един мъж, а трима души са ранени.

Малко преди 16 часа групата е била на веранда в блока 6100 на улица South Throop, когато двама души са слезли от преминаващо превозно средство и са открили огън, съобщи полицията.

35-годишен мъж е бил прострелян в главата и откаран в болница Stroger, където е починал, съобщиха от полицията. Кабинетът на медицинския експерт не го е идентифицирал.

17-годишно момче е простреляно в бедрото и откарано в Медицинския център на Университета в Чикаго, докато 60-годишен мъж, който е прострелян в гърба, е отишъл в болница Свети Кръст, съобщи полицията.

26-годишна жена е отишла в болница „Сейнт Бърнард“ с огнестрелна рана в ръката. И тримата ранени са в добро състояние, съобщиха от полицията.

Рано в неделя е намерен мъж, прострелян до смърт в Уудлоун на южната страна. Той е открит отвън около 12 ч. в блок 6100 на авеню Южен Родос с огнестрелни рани в торса, съобщи полицията.

Мъжът е обявен за мъртъв на място. Кабинетът на медицинския експерт го идентифицира като Джеръми Аконс от Woodlawn.

В събота двама мъже бяха застреляни, един смъртоносно, в квартал Ийст Сайд.

Служителите са реагирали на сигнал за ShotSpotter около 23:05 ч. и са открили двама мъже, които не са реагирали, с огнестрелни рани, пред дом в 10600 блок на South Mackinaw Avenue, съобщи полицията.

43-годишен мъж, прострелян в главата и гърдите, е бил обявен за мъртъв на място, съобщиха от полицията. Кабинетът на медицинския експерт го идентифицира като Хуан Гомес Торес.

Друг мъж на 39 години е прострелян в торса и е откаран в медицинския център на Университета в Чикаго в критично състояние, съобщи още полицията.

Приблизително по същото време 33-годишна жена е застреляна смъртоносно в Остин на Уестсайд.

Тя е открита, че не реагира с огнестрелна рана в главата около 23.05 ч. в блок 500 на Северно Пайн авеню, съобщи полицията. Тя беше обявена за мъртва на мястото на инцидента. Кабинетът на медицинския експерт я идентифицира като Даниел Пиърсън от Остин.

Стрелбата се е случила на пресечки от мястото, където двама души са били убити, а други четирима са ранени по-рано сутринта.

47-годишна жена е простреляна в лицето и гърдите и е обявена за мъртва в болница Stroger, съобщи полицията. 35-годишен мъж е прострелян в гърдите и ръката и е обявен за мъртъв в същата болница.

Мъжът е идентифициран като Майкъл Мики, а жената е идентифицирана като Lunyea Wilson, според кабинета на медицинския експерт.

Двама мъже и жена са откарани в районните болници в добро състояние, съобщиха от полицията. Заподозреният е откаран в болница Stroger в критично състояние.

Друг мъж беше убит в събота сутринта в Ривър Уест. Служители са открили 34-годишния мъж на земята с огнестрелна рана в гърба около 3:20 ч. сутринта в 700 блок на улица Норт Морган, според полицията.

Той е откаран в Северозападната мемориална болница, където е обявен за мъртъв, съобщиха от полицията. Кабинетът на медицинския експерт го идентифицира като Патрик Л. Клинтън.

Следобед в Уест Енгълвуд е застрелян мъж. 32-годишният мъж е шофирал около 14.05 ч. в блока 2300 на Уест 63-та улица, когато мъж, заподозрян в джип с тъмен цвят, се е доближил до него и е изстрелял, съобщи полицията в Чикаго.

Мъжът е прострелян в гърдите и е обявен за мъртъв в Медицински център Крист в Оук Лаун, съобщи полицията. Службата на медицинския експерт в окръг Кук го идентифицира като Джошуа Дейвис от Чикаго Лаун.

Най-ранната фатална стрелба се е случила в същия квартал. Служители установяват, че 34-годишен мъж не реагира малко след полунощ в блока 6200 на South Southley Avenue.

Той е получил огнестрелна рана в тила и е бил обявен за мъртъв на мястото на инцидента според полицията. Кабинетът на медицинския експерт го идентифицира като Уолтър Лефлора от Уест Енгълвуд.

При нефатални стрелби една жена е спасена от куршум в неделя в Уест Роджърс Парк при стрелба, която също е засегнала пожарната на Чикаго.

Шофирала е около 6:30 сутринта в блок 6200 на Северна Калифорния Авеню, когато някой я е прострелял от улицата, съобщи полицията.

Тя е откарана в болница Stroger и се лекува от рана на главата.

Пожарната на 6239 Северна Калифорния авеню е сред сградите, които са били взривени, съобщи полицията. Няма съобщения за други наранявания.

Трима души бяха ранени при стрелба в събота в Лоундейл в Уестсайд. Двама мъже се се приближили до мъжете и открили огън около 19 ч. в блока от 1800 на южния път Пуласки, съобщи още полицията.

26-годишен мъж е прострелян четири пъти и откаран в болница Синай, в добро състояние. 37-годишен мъж е бил прострелян в подбедрицата и откаран в болница Stroger, също в добро състояние. Друг мъж, на 29 години, е бил спасен от куршум и е отказал медицинско лечение.

Други 29 души бяха ранени при стрелби между 17 ч. в петък и 5 ч. в понеделник.

86-годишен мъж е намерен застрелян около 18 часа в неделя в блок 11900 на South Avenue Lafayette, съобщи полицията. Разследващите смятат, че той е бил застрелян между 14 петък и 18 неделя. Задържан за стрелбата е 85-годишен мъж.

През миналия уикенд осем души бяха убити, а 48 други бяха ранени от насилие с оръжие в Чикаго.