Британският пощальон Джон Матсън намерил необичаен, но със сигурност изумителен начин да развесели хората по време на карантина. Той свалил обичайната си работна униформа и започнал да доставя поща в забавните костюми, останали в гардероба му след празниците.

Той се решил това, когато забелязал, че доста хора, на които редовно е доставял поща, са много тъжни поради изолацията. А на самия Джон му липсвала приятелска комуникация, шеги и смях.

През първия ден пощальонът тръгнал по своя маршрут като мажоретка и направил фурор. Разбира се, 39-годишен брадат мъж в плътно прилепнали дрехи с пола и червени чорапогащи - това не може да се види всеки ден.Хората били във възторг от новите униформи на Джон и той с удоволствие продължил веселото си преобличане.Джон казва, че много обича работата си и харесва да разговаря с всички, на които доставя писма и колети. Той се надява скоро ситуацията с коронавируса да бъде разрешена и животът да се върне към нормалния си ход.Междувременно той ще продължи да забавлява хората и себе си, така че всеки да изпитва по-малко стрес в изолация. Единственото, което малко плаши пощальона, е, че костюмите му може да свършат.

Превод и редакция: БЛИЦ