Попълнете търсена ключова дума или фраза

Посланик Нейнски съобщи какви точно са раните на българката, пострадала при нападението в Истанбул

https://blitz.bg/svyat/poslanik-neynski-sobshchi-kakvi-tochno-sa-ranite-na-blgarkata-postradala-pri-napadenieto-v-istanbul_news476174.html Blitz.bg

Куршумът е счупил някои прешлени от гръбначния стълб

Истанбул, Турция 02 Ян. 2017, 21:49 5005 прочита 0 коментара
Състоянието на българката, ранена при атаката в Истанбул, е стабилно. Това съобщи посланикът ни в съседна Турция Надежда Нейнски. По думите й тя е контактна и няма опасност за живота й. Куршумът е минал през белия й дроб и това е била причината за големия кръвоизлив, които след операцията вече е овладян.
Лекарите се надяват до седмица тя да се закрепи, съобщава "Монитор". 

Според Нейнски обаче по-опасно е, че куршумът е счупил някои прешлени от гръбначния стълб. Не е засегнат гръбначния мозък, но мястото е възпалено и се е образувал оток, обясни Нейнски. Именно това е причината момичето да не чувства краката си. Въпреки това лекарите имат надеждата, че тя ще проходи. В следващите 15 дни гръбначният стълб не бива да се натоварва, уточни посланикът. Именно затова в следващите две седмици ще остане в болницата в Турция. Тамошните власти ще поемат изцяло разноските по престоя, лечението и операцията.

Близките и бащата на българката следващите дни ще пристигнат в Турция. Нейснки вече е говорила в премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов, като държавата ще поеме самолетния билет на бащата до Истанбул.

Родните й ще отседнат в хотела, където първоначално е била младата жена. Хотелът пък дори е осигурил психолог на приятелката й, която е била с нея в нощния клуб.
 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам