Състоянието на българката, ранена при атаката в Истанбул, е стабилно. Това съобщи посланикът ни в съседна Турция Надежда Нейнски. По думите й тя е контактна и няма опасност за живота й. Куршумът е минал през белия й дроб и това е била причината за големия кръвоизлив, които след операцията вече е овладян.
Лекарите се надяват до седмица тя да се закрепи, съобщава "Монитор". 

Според Нейнски обаче по-опасно е, че куршумът е счупил някои прешлени от гръбначния стълб. Не е засегнат гръбначния мозък, но мястото е възпалено и се е образувал оток, обясни Нейнски. Именно това е причината момичето да не чувства краката си. Въпреки това лекарите имат надеждата, че тя ще проходи. В следващите 15 дни гръбначният стълб не бива да се натоварва, уточни посланикът. Именно затова в следващите две седмици ще остане в болницата в Турция. Тамошните власти ще поемат изцяло разноските по престоя, лечението и операцията.

Близките и бащата на българката следващите дни ще пристигнат в Турция. Нейснки вече е говорила в премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов, като държавата ще поеме самолетния билет на бащата до Истанбул.

Родните й ще отседнат в хотела, където първоначално е била младата жена. Хотелът пък дори е осигурил психолог на приятелката й, която е била с нея в нощния клуб.