Жител на Великобритания, който отказвал да се ваксинира и е починал от коронавирус, е съжалил преди смъртта си за своето решение, съобщава "Дейли Мейл".

Според изданието, 55-годишният Глен Стийл от Малвърн, Уорчестършир, е отказвал да се ваксинира, защото препаратите са били "тествани върху животни".

Мъжът е дал положителен резултат за коронавирус в края на октомври и първоначално е бил притеснен само от симптоми на настинка.Състоянието на британеца обаче скоро започнало да се влошава и на 2 ноември съпругата му Ема трябвало да извика линейка, но поради липса на свободни автомобили, се наложило тя сама да откара Стийл до Кралската болница в Уорчестършир.Мъжът веднага е приет в интензивното отделение, а седмица по-късно е поставен на апарат за изкуствено дишане и изпаднал в изкуствена кома.Лекарите обаче не успяват да спасят британеца, който умира на 16 ноември. Според съпругата му последното нещо, което Глен ѝ казал, било: "Никога не съм се чувствал толкова зле, бих искал да ми поставят ваксина."Ема споделя, че съпругът й е поискал да бъде ваксиниран в интензивното отделение, преди да бъде поставен на апарат за изкуствено дишане, но лекарите са казали, че вече е твърде късно.

Жената добавя, че сега е изправена пред "пусто самотно бъдеще" и призова другите да се ваксинират.

Превод и редакция: БЛИЦ