Полицията в Гуент, Уелс публикува във Фейсбук снимка на издирван престъпник. Постът се превърна в истински вирус и събра десетки хиляди коментари и всичко – заради прическата на бандита.

На 7 август служителите на реда са публикували снимката на 21-годишния Джърмейн Тейлър. През септември 2017 г. мъжът е осъден на 3 години затвор за разпространение на наркотици. През декември следващата година излиза предсрочно на свобода, но отново извършва престъпление, след което се укрива.

Правоохранителните органи молят всеки, който разполага с информация за Тейлър, да сигнализира в полицията. Интернет потребителите обаче се впечатляват не от молбата, а от външния вид на бандита и по-точно – от прическата му.„Изглежда и косата му е тръгнала да бяга”, отбелязва шеговито Ник Мик, коментирайки плешивостта на беглеца.

„Родословното ми дърво не може изобщо да се сравнява с „дървото” на главата му”, бъзика си Калум Дъф.

Ден след публикуването на съобщението, от полицията отговориха на многобройни коментари с предупреждение: „Моля, не забравяйте, че обидите на хората в социалните мрежи са незаконни. Съветваме ви да бъдете внимателни. Вашите груби забележки могат да заинтересуват разследващите”, пише в съобщението им.

Превод: БЛИЦ