Шокиращ и жестокост стана миналата седмица в Санкт Петербург. Многодетната майка Лидия Кукха е била пребита до смърт от съпруга си.

Престъплението се случило в нощта на 15 май в апартамент. Мъжът, с когото Лидия живее заедно от 12 години и отглежда пет деца, я нападнал и започнал да удря главата й с тиган.

В социалната мрежа ВКонтакте братът на многодетна майка заяви, че съседите чували виковете й през цялата нощ, до сутринта. Съседката, отговаряйки на въпроса защо не се е обадила в полицията, каза, че тя е "свикнала с това и не й пука".

На другия ден децата на пострадалата жена отишли при тяхна съседка. Те й казали, че са гладни и обяснили, че "майка им не може да ги храни, защото е болна."

"След като нахранила децата, комшийката решила да ги заведе у дома, където намерила Лида. Апартаментът бил напълно разрушен, балатумът бил разкъсан, ламинатът бил повреден на места. Всички неща били разпръснати, а шкафовете - изпочупени. Лида лежала на пода с глава под леглото", пише братът на починалия.

Тя била откарана в болница чак вечерта. Имала многобройни наранявания по главата. Раните на жената били фатални и тя починала на 16 май.

Съпругът й Павел Синкиенко първоначално се скрил. Той е задържан на 17 май, а само три дни по-късно е освободен от ареста.

Братът на починалата също казва, че служителите на реда все още не са започнали наказателно дело и поиска помощ за постигане на обективно и пълно разследване на случилото се.