За първи път трансджендър спечели конкурс за красота в САЩ. 27-годишната Каталуна Енрикес триумфира на конкурса Мис Невада в Америка, пише Dir.bg.

Тя стана първата транссексуална жена в историята на състезанието, която го печели.По пътя към титлата Енрикес победи 21 съпернички. През ноември 2021 г. тя ще се състезава за титлата Мис САЩ, съобщава "People".

Поздравителен пост беше публикуван на официалната страница на конкурса в Instagram: "Поздравления за новата ни Мис Невада САЩ, която пише история!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kataluna Enriquez (@mskataluna)


За последното ревю на състезанието Каталуна си направи вечерна лъскава рокля в дъгови цветове.

"Квалификациите приключиха, финалът е след няколко часа. Роклята е направена от мен. В чест на месеца на гордостта и всички, които нямат възможност да се докажат", написа тя.

"Много благодаря на всички, които ме подкрепиха от първия ден. Моята общност, винаги ще бъдеш в сърцето ми. Победата ми е нашата победа. Току-що направихме история. Гордейте се", споделя още победителката в своя Instagram.

Каталуна Енрикес е родена като момче във Филипините и на 10-годишна възраст се премества в Щатите с родителите си. Работи като модел от 2016 година. Сега тя работи и като дизайнер на дрехи за собствената си марка Kataluna Kouture.
 

Преди това е печелила много други състезания за красота като Queen California, Queen USA 2016, Super Sireyna WWUSA, международния транссексуален конкурс Queen of the Universe и предварителния конкурс Miss Silver State USA.