Любовникът на Джордж Майкъл прекарал един час в опити да го събуди, след като го открил безжизнен, показват изтекли разговори от спешния телефон, който във Великобритания е 999, пише "The Sun".
43-годишният Фади Фауаз казва на оператора: "Опитвам се да го събудя, но не е възможно. Отишъл си е. Син е."
По-късно добавя: "Това е Джордж Майкъл. Мисля, че е мъртъв. Мъртъв е."


Нататък е чут да обяснява: "През последния час се опитвам да го съживя, но не е възможно."Полицията разследва последните часове на 53-годишния Джордж, който почина в коледната нощ.

Фади бе неколкократно разпитван какво се е случило в дома на звездата в Горинг, Оксфордшир.След като разбира, че усилията му да съживи любовника си са безполезни, Фади звъни на спешния номер, разговорът продължава 4 минути и половина.

Жената отсреща го пита дали пациентът е в съзнание и диша ли и Фади отговаря, че не диша.В объркано и шокирано състояние той дори не е способен да даде точния адрес на Джордж Майкъл, признавайки, че трепери.

Операторката тогава пита къде е тялото и Фади отговаря: "В леглото е. Мъртъв. Студен е, син е и е много вкочанен. Мъртъв е... мъртъв е."
Попитан дали състоянието му е безнадеждно, Фади признава, че е прекарал цял час в опити да го съживи.

Тогава операторката пита дали смъртта е била очаквана.

Фади отговаря: "Не, не, не, не, не,    аз го чаках да се събуди, разбирате ли, часове, но той не се събуждаше, тогава отидох да го събудя и той си беше отишъл, разбирате ли, няма го."

После добавя: "Това е Джордж Майкъл, нали го знаете, певецът?"

В объркването си той дава погрешна рождена дата на Джордж - 25 юли наместо юни.

Операторката му казва, че линейката е на път и да не мести тялото и затваря.

Този запис е най-безспорното доказателство за това какво се е случило тази нощ. Потвърждава се, че Фади е чакал "часове" Джордж да се събуди в нощта на Коледа. След това пък в продължение на час се опитвал да го съживи, преди да извика линейка.

Превод: БЛИЦ