Самоубилият се бивш перуански президент е оставил предсмъртно писмо, чието съдържание е разкрито в деня на погребението му. Това съобщава АФП, цитирана от „Фокус“.
 

В писмото Алан Гарсия отрича обвиненията в корупция срещу него "Виждал съм други да бъдат конвоирани с белезници и да водят мизерно съществуване, но Алан Гарсия няма да пострада от такава несправедливост или цирк", пише 69-годишният бивш президент в писмо до шестте си деца.

Бивш президент, обвинен за подкуп, се самоуби пред полицаи в дома си
 
То беше прочетено на погребението от плачещата му дъщеря Лучиана. Гарсия е президент на Перу от 1985 до 1990 година и от 2006 до 2011 година. Той заедно с друг бивш президент Педро Кучински са обвинени в корупция и осъдени.
 
"Оставям на децата си достойнството на моите решения, на моите колеги сигнал за гордост и тялото ми като знак за презрението ми към опонентите ми, защото вече изпълних мисията, която ми беше дадена", пише Гарсия.
 
Той обвини властите, че използват разследванията за корупция като средство за "унижение, тормоз, а не за търсене на истината", пише той: "Други се продават, но не и аз".