Автомобилният бранд Audi пренаписа приказката за Пепеляшка в нов рекламен клип, озаглавен Ever After. В него малко момиче слуша баща си, докато й чете любимата приказка. И въпреки че таткото разказва добрaта стара история, анимираното видео показва Пепеляшка в червено Audi, а не в омагьосана каляска.

Видеото е поръчано от Audi Spain на агенция Proximity Barcelona и е изработено от продуцентската компания post23, съобщава Adweek.

То е вдъхновено от Мишел Мутон - първата жена, която печели състезание през 1981 г. в Световния рали шампионат.

"Ever After се основава на истинска история - историята на моя живот", разкрива Мутон в заснетия видеоклип. Тя е само на 30 години, когато печели ралито в Сан Ремо. 

В края на видеото зад кулисите от Audi разкриват, че то посветено и на Пиер Мутон, както и на "всички майки и бащи, които помагат да се промени историята".

Това не е първата реклама, която приковава вниманието върху подразделението на Audi в Испания. Миналата година беше създадено видеото The Doll that Chose to Drive - реклама, която спечели две големи награди на фестивала El Sol, да не говорим за още 40 други приза.

"Борбата със стереотипите изисква ангажимент за повече от една кампания. Ето защо ние продължихме да работим по тази кауза, подкрепени от Audi ", казва главният креативен директор на Proximity Ева Сантос. 

Ever After се излъчва в YouTube канала на Audi, както и във Facebook, Twitter и Instagram. То ще се появи и в Movistar, както и в над 90 испански кина.Източник: Profit.bg.