Принц Хари научил за смъртта на дядо си по-малко от час преди Дворецът да публикува официалното съобщение. И то не от кого да е, а от полицията, пише bg-voice.com.

Длъжностни лица в американското посолство многократно се опитвали да се свържат с херцога на Съсекс малко след 3 часа след полунощ местно време. Но принцът не отговорил на обажданията. Затова се наложило до вратата на дома му да дойдат полицаи от шерифския отдел на Санта Барбара.

Те му казали, че трябва спешно да се обади в посолството. Съобщението за смъртта на херцога беше направено в 12 часа лондонско време или 4 часа сутринта в Лос Анджелис.

Кралското семейство отчаяно се опитвало да се свърже с Хари, за да му съобщят лично новината, а не принцът да научи от медиите. В петък от длъжностно лице от двореца каза:

„Не искаме да коментираме това, тъй като е личен въпрос“.

Хари беше много близък с дядо си.

Не е известно защо Хари не е отговорил на обажданията – дали защото е бил спрял звука на телефона, или защото е бил обиден на семейството си. Но е факт, че въпреки скандалното интервю, което той и Меган дадоха пред Опра няколко дни по-рано от смъртта на херцога, кралското семейство е искало лично да информира Хари за трагичното събитие.

Принцът присъства лично на погребението на дядо си, а бременната Меган беше посъветвана от лекарите да не пътува.