Британският принц Уилям се опита да утеши малко момиче, загубило родител, като разказа за чувствата си след смъртта на майка му принцеса Даяна преди две десетилетия, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.
По време на посещението си в благотворителната организация за осиротели деца "Чайлд бирийвмънт" в Лондон, принц Уилям разговаря тихо с 9-годишната Ифа за загубата на баща й. Той й каза, че е преживял същото.

Знаеш ли какво ми се случи? И аз загубих мама, когато бях малък. Аз бях на 15, а брат ми на 12. Така че и ние загубихме мама, когато бяхме малки", сподели той.

Присъстващата на посещението Лорна Айрланд разказа, че е чула принц Уилям да споделя със сина й, че като тинейджър е бил много "гневен и му е било трудно да говори" за смъртта на принцеса Даяна.

"Това беше нещо много лично, много специално", каза Айрланд за коментарите му. Принц Уилям е патрон на благотворителната организация, която е била подкрепяна и от принцеса Даяна.

През август ще се навършат 20 години от смъртта на принцеса Даяна в катастрофа в Париж през 1997 г. Благотворителната организация на нейното име ще организира събития в нейна памет, като ще учреди и международна награда за млади хора. Братът на принцеса Даяна граф Спенсър предвижда изложба в семейното имение и мероприятие за набиране на средства.