Американската Национална служба за охрана - "Сикрет сървис" изпитва остър недостиг на агенти, които да бдят за сигурността на президента Доналд Тръмп при многобройните му предизборни пътувания из страната. Повечето от специалните служители са заразени с COVID-19 и са на лечение заради работата си при пътуванията на президента.

През последните два месеца десетки агенти са се заразили или са били поставени под карантина заради контакти със заразени свои колеги, докато са охранявали Тръмп и неговия заместник Майк Пенс, съобщи "Вашингтон пост".

Шестима агенти са били заразени при пътуване на Тръмп в Оклахома за предизборно събитие, а други техни колеги са били карантинирани. Дни по-късно агенцията едвам е намерила достатъчно агенти за пътуването на Майк Пенс в Аризона, съобщиха пред вестника висши служители на администрацията.

Много агенти се опитват да избегнат затворени обществени пространства, пътувайки стотици километри с кола, за да достигнат задачите си. Тайните служби наскоро започнаха да сключват договори с авиокомпании, които да превозват служителите с чартърни полети.

Шефът на "Сикрет сървис" Джеймс Мъри предупреди на вътрешно съвещание в службата още през юли, че броят на случаите на инфекция в агенцията нараства. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!