50-годишният жител на Уганда Мухамад Семанда се ожени за своята 48-годишна спътница Салмат Налувудже в същия ден, в който той се венча и с двете си сестри - 27-годишната Джами Накайза и 24-годишната Мастула Накайза. И в Книгата на рекордите на Уганда той е едва вторият, който е направил подобно нещо.

Местният имам извърши за четиримата младоженци брачните ритуали и увери, че такава стъпка въобще не противоречи на исляма. Той също посъветва невестите и жениха "като цяло да се придържат към каноните на религията", пише в. "Дейли мейл". На сватбата на Мухамад дойдоха всичките жители на столицата, за да се убедят с очите си наистина ли слуховете са верни.

Фото © Daily Mail
"Благодаря на Семанда за това, че той се ожени за нас трите. Това е показател с това, че той няма да ни дискриминира...", казва най-голямата жена Салмат Налувудже. 
Фото © Daily Mail

 

Мухамад разбира каква отговорност поема, взимайки това решение. Всяка негова жена сега си има собствена къща. Мухамад твърди, че нито една от трите му жени не го ревнува. Най-възрастната жена въобще не се интересува от това. Все пак тя има пет деца от него. 

Фото © Daily Mail

"Ще трябва да работя и да се трудя повече, за да издържам и трите", казва Семанда. 

Фото © Daily Mail

 

Уганда е предимно християнска страна, но там са разрешени и полигамните бракове. В Конституцията на Уганда няма положение за държавна религия. 

Превод и редакция: БЛИЦ