Продължава мащабната операция на турската полиция срещу предполагаеми членове на терористичната групировка "Ислямска държава", която започна вчера. В района на Бурса днес на разсъмване при едновременна операция в различни райони на града са били арестувани 59 души, а заедно със задържаните от предишния ден, броят им е 105 души, съобщиха местни медии, които се позоваха на данни от полицията, съобщава БНР.
Сред арестуваните 51 са сирийски граждани, един руски гражданин, двама от Азербайджан, останалите са турски граждани.
 

Според властите броят на задържаните в операциите на територията на страната през последните два дни надхвърля 700 души.Твърди се, че между тях са няколко отговорни за Турция функционери на терористичната групировка. Иззети са оръжие, жилетки за камикадзе, вещества за направа на бомби, документация.
 
Около 20 от арестуваните през последните дни чужденци, които се подозират, че принадлежат към ИД, са предадени за екстрадиране, уточниха властите. В полицията продължават разпитите на задържаните, които се очаква днес-утре да бъдат изправени пред съда с искане за задържане в затвора.
 
Турски медии съобщиха, че операцията на турската полиция срещу ИД е предотвратила извършването на зрелищни атентати в различни градове на Турция.