В бюфета на италианската Камара на депутатите вече няма да се предлага масло френско производство. В продължение на 14 дни Северната лига се бори, за да прогони от менюто на депутатите френския продукт и да го замени с масло Made in Italy.
Кръстоносният поход на Лигата срещу френското масло със сигурност ще ощастливи многобройни италиански производители на масло, които изживяват тежки моменти.

Опозиционната Демократическа партия обаче не спести критиките си към битката на Северната лига. „Може би Лигата трябва да насочи полемичния си дух, който показа в случая с маслото, към автомобилния парк на италианските политици“, коментира Роберто Джакети.

„Като се има предвид тежката криза, която изживява италианското производство на коли, правителството би могло да направи нещо повече, а не само да се снима при представянето на поредния автомобил родно производство. Освен това би могло да отиде и по-далече , като използва само италиански коли в служебния си автопарк“, допълни Джакети. /ProntoSofia