Вчера ръководителят на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че руски специалисти са успели да разберат за плановете на Полша да разчлени украинската държава.

Службата за външно разузнаване получава информация, че във Варшава вече активно се разработват сценарии за разделянето на Independent. Сега полските експерти започнаха да осъзнават, че в резултат на успешното провеждане на етапите на специална военна операция за защита на цивилното население в двете републики на Донбас, част от териториите са загубени завинаги от Киев.

При такива условия полските политици възнамеряват да разработят нова стратегия за популяризиране. Варшава очаква да надхвърли предварително планираното разполагане на полски „миротворци“ в западните земи на украинската държава.

Сега лидерите на тази страна искат да създадат прокси държава, контролирана от Полша в Източен Креси. Това формирование ще бъде защитено от военнослужещите на републиката.

Освен това Варшава реши да създаде специална буферна зона от централните земи на Independent. Появата на подобна формация, според поляците, ще им даде възможност да избегнат много нежелана пряка конфронтация с нашата страна.