Протестите в Румъния продължават въпреки решението на правителството да се откаже от спорната законодателна поправка, благоприятстваща корупцията. Хиляди протестираха снощи в големите градове в Румъния срещу правителството, предаде Франс прес, цитирана от bTV.
В Букурещ за тази вечер е предвидена голяма демонстрация. Снощи в румънската столица се събраха около 3000 души въпреки температурата от минус 7 градуса. 

В останалата част от страната в протестни демонстрации са участвали около 8000 души по официални данни, цитирани от Аджерпрес. Демонстрантите са били 3000 в Тимишоара, около 2500 в Клуж и Сибиу.

Контрадемонстрация в подкрепа на правителството също се състоя вчера в Букурещ. Акцията събра няколкостотин участници пред президентския дворец.

Те настояваха за оставка на десноцентристкия президент Клаус Йоханис, който се противопостави на мерките на правителството, обвинявайки, че е превишил правомощията си и разединява, вместо да обединява нацията.

Според контрапротестиращите  правосъдието фабрикува политически дела, а участниците в антиправителствените протести са манипулирани от неправителствени организации и мултинационални компании.